A fideszes polgármesterjelölt kedvéért ingyenessé tették a parkolást mise alatt győri székesegyház körül

2019. december 22., 13:28

Szerző:

Úgy tűnik, hogy Győrben a katolikus egyház beszállt a polgármester-választási kampányba, az Azonnali legalábbis arra hívja fel a figyelmet, hogy az ünnepi szentmise-sorozat alatt ingyen parkolhatnak a hívek Győrben a Káptalandombon fekvő Nagyboldogasszony-székesegyház közelében. A portál az egyházmegye néhány nappal ezelőtti tájékoztatása alapján ír erről, amely úgy szólt, hogy a fideszes „Dézsi Csaba András polgármesterjelölt úrral történt egyeztetés alapján” felfüggesztik a beléptető rendszer működését. Ahhoz, hogy valaki parkolhasson, a sekrestyében kell igazolást kérni.

Amiért finoman szólva kampányíze van a döntésnek, az az, hogy Dézsi Csaba András még nem polgármester – a január 26-ra kiírt polgármester-választáson nyerheti el a tisztséget –, arról nem is beszélve, hogy jelenleg nem a Káptalandombot is magában foglaló 2. számú győri választókerületnek, hanem a húsz perc sétára lévő nádorvárosinak a képviselője a városi közgyűlésben. Nem mellesleg arról a Dézsi Csaba Andrásról van szó, aki 2015 és 2019 között a közgyűlési ülések több mint egyharmadáról, a 65-ből 23 ülésről hiányzott.

Győrben a szexbotrányhős expolgármester, Borkai Zsolt lemondása miatt kellett kiírni időközi választást. Dézsi Csaba András ellenfele az MSZP városi elnöke, az összellenzéki támogatással induló Pollreisz Balázs lesz.