A városi közgyűlési ülések egyharmadáról hiányzott a Fidesz győri polgármesterjelöltje, Dézsi Csaba András

2019. december 7., 09:37

Szerző:

Dézsi Csaba András fideszes önkormányzati képviselő, a kormánypárt győri polgármesterjelöltje viszonylag ritkán látogatta a városi közgyűléseket az elmúlt években – derítette ki az Azonnali.

Az ülések jegyzőkönyvei alapján 2019-ben az előző ciklus nyolc üléséből három olyan akadt, amelyen nem jelent meg, de az új ciklus két ülésén jelen volt. 2018-ban tizenkét ülésből ötöt hagyott ki, 2017-ben kilenc ülés volt, Dézsi ebből ötön nem jelent meg. 2016-ban tizenkét ülést tartottak, abból hármat, 2015-ben szintén tizenkettőből négyet hagyott ki a képviselő, 2014-ben, a választás utáni két ülésen részt vett.

Ez azt jelenti, hogy a 2015 és 2019 között tartott hatvanöt győri közgyűlési ülés

több mint harmadát hagyta ki a Fidesz polgármester-jelöltje,

egészen pontosan huszonhármat, amivel ő lehet a csúcstartó a győri képviselők között a hiányzásokat tekintve. 

A fideszes polgármesterjelölt egyelőre nem indokolta a lapnak a hiányzásait, de nem kizárt, hogy orvosi teendői szóltak közbe ennyi alkalommal, hiszen Dézsi Csaba András a győri szívcentrum vezetője. és a Szemléleknek adott interjúja szerint polgármesterré választása esetén sem adná fel orvosi karrierjét:

hétvégén, szabadidejében gyógyítana.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.