Deutsch Tamás szerint végig kell hallgatni a kárörvendőhullámot

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő szerint Szájer József az egyetlen helyes döntést hozta a mandátumáról való lemondással, a kizárásával kapcsolatban pedig megjegyezte, hogy akkor senki nem gyűjtött aláírást a Néppártban, amikor a párt elnöke nácizta Orbán Viktort.

2020. december 2., 20:25

Szerző:

Agresszív és képtelen fellépés – kommentálta a politikus azt a kezdeményezést, amit a néppárti párttársai kezdeményeztek a frakcióból való kizárása kapcsán. 

Szerinte politikai büntetést akarnak vele szemben megfogalmazni azért, mert szabadon kifejezte a véleményét. Ez ugyanannak a tervezett eljárásnak a logikáját mutatatja meg, amit jogállamisági mechanizmusnak akarnak hívni - mondta Deutsch. Hangsúlyozta, hogy az eljárás az Európai Néppárt értékeivel összeegyeztethetetlen, pláne annak a fényében, hogy tavasszal a Néppárt elnöke (Donald Tusk) lenácizta a Fidesz elnökét, Orbán Viktort. 

Az EP-képviselő szerint ő személyt nem támadott, hanem egy gondolkozásmódot minősített. A véleménye mellett pedig továbbra is kiáll. 

"Szájer József a történteket követően helyes döntést hozott akkor, amikor lemondott a EP-képviselői tisztségéról. Az a határozott véleményem, hogy az egyedül helyes döntést hozta, tudomásul vettük a döntését” - mondta Deutsch Tamás.

"Ez egy botrány, nyilvánvaló, hogy ez árt annak a politikai közösségnek, amely politikai közösségnek az illető részese. Szívből jövő volt Szájer József nyilatkozatában az a rész, hogy személyes volt az ő hibája. Neki kell ezért a felelősséget vállalni. Azt mondta, hogy ne akarja ezt senki az ő politikai közösségére vagy a magyarok széles körébe kiterjeszteni. De ilyenkor így működödik, hogy a politikai ellenfeleink ki akarják terjeszteni a politikai botrány hullámait Szájer József személyén túl. Ilyenkor higgadtan, nyugodtan végig kell hallgatni a kárörvendő hullámot" - mondta Deutsch Tamás.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Tegnap 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.