Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

A DK egy működésképtelen pendrive-on kapta meg a felcsúti fociakadémia tao-számláit

2020. január 22. 12:37 - szerző: 168 Óra

Még a végrehajtó cég sem merte kiadni a felcsúti fociakadémia tao-számláit, egy működésképtelen pendrive-ról állítják, hogy azon vannak a kiperelt adatok – írja a Demokratikus Koalíció lapunkhoz eljuttatott közleményében.

„Kémfilmekbe illik, ahogy a kormány egy jogerős bírósági ítélet ellenére is évek óta titkolja, hogy a felcsúti fociakadémia mire költötte a TAO-milliárdokat. A múlt héten Felcsúton jártunk, hogy megkapjuk a kiperelt iratokat, amikor arról tájékoztattak minket, hogy egy új végrehajtóhoz került az ügy, mert az előző elfogultságot jelentett. Ma az új végrehajtó céggel találkoztunk Budaörsön. Ők arról tájékoztattak minket, hogy bár a régi végrehajtótól kaptak egy pendrive-ot, amin elvileg a kiperelt dokumentumok vannak, ez a pendrive valójában nem volt megnyitható”

– írta Varju László, a DK parlamenti képviselője.

A DK szerint felháborító, hogy Orbán Viktor szülőfalujának fociakadémiája ellen hiába van számos bírósági döntés, köztük egy jogerős ítélet, a szervezet a törvények felett állva titkolja, hogy mire költötte az emberek pénzét.

Hiába mondta ki évekkel ezelőtt a bíróság, hogy a Mészáros Lőrinc vezette Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak ki kell adnia a fociakadémia költéseiről szóló dokumentumokat, a DK sokáig nem kapta meg azokat. A DK perelt, végül a Kúria is arra kötelezte az alapítványt, hogy adja ki a papírokat, tegyen eleget a közérdekű adatszolgáltatásnak.

Mészáros Lőrinc 2018 elején, nem sokkal a jogerős ítéletet követően azt írta Ráczné Földi Juditnak, hogy azért nem tudja a papírokat a rendelkezésére bocsátani, mert Balog Zoltán akkori emberi erőforrás miniszter utóellenőrzést rendelt el, és a papírok a minisztériumban vannak.

Mivel továbbra sem láthatták az alapítvány 2011–2017 közötti tao-papírjait, a DK 2018 novemberében közérdekű adat eltitkolása és bűnpártolás miatt feljelentette Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét. Az Emmi később közölte a DK-val, hogy a papírok újra Felcsúton vannak az alapítvány székhelyén. A felcsúti akadémia múlt hétfőn arról tájékoztatta a képviselőket, hogy a papírok egy budaörsi végrehajtó irodához kerültek.