Máris távozik a posztjáról a 3,8 milliárd forint közpénzből épült debreceni nemzetközi elitiskola igazgatója

2019. november 28. 17:35 - szerző: 168 Óra

Távozik pozíciójából Öreg János, az első tanévét szeptemberben – két óvodai és két általános iskolai csoporttal – kezdő Debreceni Nemzetközi Iskola (International School of Debrecen) igazgatója. A széleskörű nemzetközi tapasztalattal rendelkező szakember feladata volt a 3,8 milliárd forint állami támogatásból épült komplexum tartalommal való megtöltése, különös tekintettel a tanítási-nevelési program akkreditálására.

Öreg János személyes okokból, közös megegyzéssel távozott pozíciójából – jelenetette be Papp László, Debrecen polgármestere november 28-án az önkormányzat közgyűlésén – írja a Civishír.

Fotó: isd.debrecen.hu

Arról az iskoláról van szó, amelynek honlapján a nyáron az volt olvasható, hogy az óvoda egy évre majdnem 2,5 millió forintba kerül, az iskola első öt évfolyamán kis híján 3 millió forintot kell fizetni, a következő öt év már majdnem 4 millióba kerül évente, az utolsó két évfolyam ára pedig megközelíti az 5 millió forintot, ugyancsak évente.

Ugyanakkor ösztöndíjprogramot is hirdettek a kevésbé tehetős gyerekek számára, a Civishír azt írja, hogy erre eddig 11-en jelentkeztek.

(A 24.hu nyomán)