Szexuális fajtalanság miatt nyomoznak egy debreceni iskolában, feljelentést csak a sajtó érdeklődése után tettek

2019. július 4., 09:48

Szerző:

Egymás lefogásával, lekötözésével szórakoztak a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola tizenéves diákjai. Egyik este ez annyira elfajult, hogy fajtalanságba torkollt – tudta meg a hvg.hu. Feljelentés mégis csak a lap érdeklődése után történhetett.

Május 6-án történt a bántalmazás. A portál információi szerint a debreceni honvéd középiskolában 16 év alatti, vagyis fiatalkorú tanulók „lefogásos”, illetve lekötözős kényszerítést végeztek egymáson váltva, vélhetően rosszul értelmezett poénból, szívatásból, esetleg úgynevezett rendszabályozásból.

A lap úgy tudja, hogy aznap az egyik 9. osztályba járó fiú volt éppen soron ebben a bizarr „játékban”, amikor egy idősebb, 10. évfolyamba járó társa molesztálta, kihasználva a védekezésre képtelen állapotát. Az idősebb diák análisan zaklatta, de ellentmondó információik vannak arra nézve, hogy a kezével, gumikesztyűt húzva vagy valamilyen tárggyal.

A bántalmazásnak az vetett véget, hogy egy idősebb, szintén 10-es diáktársuk belépett a szobába, és azonnal leállította, mondván, hagyját abba, mert ez gusztustalan. Az nem derült ki, hogy pontosan hányan vettek részt a zaklatásban, illetve hányan voltak jelen.

Fotó: Facebook

A HVG információi szerint az intézmény a hatóság értesítése helyett házon belül vizsgálta ki a történteket fegyelmi eljárásban. Ennek végén öt érintett diákot a belső szabályzat, illetve a házirend megsértésére hivatkozva azonnal eltávolítottak a középiskolából. Köztük volt a szexuális erőszakot elkövető idősebb diák.

Az eljárásból az is kiderült, hogy a diákok nem először játszottak ilyet, és arra hivatkoztak, hogy addig semmi baj nem lett belőle. A HVG azt írja, hogy nyomozás csak akkor indult az ügyben, miután elküldték kérdéseiket az esettel kapcsolatban. A feljelentést a Honvédelmi Minisztérium tette.