Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Kettős gyilkosság a Deák téren: a 18. születésnapját ünnepelte Cs. Krisztián, mielőtt halálra szúrt volna két embert – Videó

2020. május 22. 15:42 - szerző: 168 Óra

Két társaság verekedett össze péntek hajnalban Budapesten, az V. kerületi Deák Ferenc térnél, egy kés is előkerült, két embert pedig halálra késeltek, írtuk meg korábban. Azóta a feltételezett késelőt elfogta a rendőrség, péntek délután pedig sajtótájékoztatón számoltak be az azóta megismert új részletekről.

A kettős gyilkossággal gyanúsított Cs. Krisztián

Mint kiderült, két olyan társaság csapott össze, amelynek tagjai nagyrészt büntetett előéletűek – a rendőrség szerint 90 százalékban kábítószerrel visszaélés vagy garázdaság miatt volt dolguk a hatósággal –,

és az sem volt meglepő, hogy egyiküknél kés volt, mert a társaságából aznap kapott egyet. Rendszeresen cserélgettek egymás között késeket.

A verekedés résztvevői 16 és 23 év közöttiek. Az emberöléssel gyanúsított férfi egy bizonyos Cs. Krisztián, aki a 18. születésnapját ünnepelte az éjjel. A késelés után elfutott, de a fegyvert eldobta, amit a rendőrök a Paulay Ede utcában találták meg. Azután elkapták a férfit is.

Azt még nem tudja pontosan a rendőrség, miért verekedett össze a két társaság, egymást nem ismerő csapatokról van szó, valószínűleg elfajult egy pillanatnyi konfliktus.

Cs. Krisztiánt több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítják, két társát felfegyverkezve elkövetett garázdasággal, a kést ők adták a férfinak. A helyszínen tartózkodott három lány is, de állítólag ők megpróbálták szétválasztani az ellentáborokat. Jelenleg a nyomozók a kamerafelvételeket és a tanúvallomásokat elemzik.

Bors közben arról írt, hogy értesüléseik szerint 

egy 16 és egy 21 éves fiatal a két áldozat.

A rendőrség videót is közölt az elfogásról: