Borzalmas éve van Deák Bill Gyulának, és nem csak a vírus miatt

2020. július 31., 13:40

Szerző:

Fáj a szíve, hogy a koronavírus-járvány miatt nem állhat annyit színpadon, mint szeretne, de Deák Bill Gyulának még ez a legkisebb gondja - írja a Bors.

– Nekem ez az év a pokol – mondja kicsit sem derűsen Bill a Borsnak – 2020 borzalmas!

A feleségem infarktust kapott, meghalt a húgom, a menyem is súlyos beteg lett, és a vírus még csak ezután jött.

Ez az év nekem katasztrofális, és még játszani sem lehet. Kemény. Augusztus 9-én, jövő vasárnap végre játszunk a Barba Negrában, oda várok mindenkit, akit érdekel. Két hete már zenéltünk egy falunapon Apajon, az is ötszáz fős rendezvény volt. Nagyon hiányzott a közönség, a zene, az emberek. Óriá­si volt újra színpadon állni.

Deák Bill Gyula autogramot ad a Hajógyári-szigeten 1981-ben.
Fotó: MTI/ Benkő Imre

2012. november 11-én Bill is átesett egy infarktuson. Tökéletesen meggyógyult, de ez a hőség senkinek sem jó, hát még a szíveseknek.

– Megmondom őszintén, nem is nagyon járok sehová. Itthon vagyok, tornázgatok, megy a légkondi, elvagyunk az asszonnyal. Beteg még, az infarktus mellett COPD-s is, ami légzési nehezítettséggel járó tüdőbetegség. Sokat dohányzott, de már fél éve lerakta. Van oxigénpalackja, de csak ritkán használja. Hiába tombol a nyár, ha itt a vírus.

Jót tenne nekünk a tengeri levegő, de ahová szoktunk járni Törökországban, most oda sem mehetünk.

Nekünk a tenger a Balaton, de oda sem! Kitalálhatnának már valami vakcinát! Idén ez van. Talán majd jövőre. Reméljük!

Azt még elmesélte, hogy kitől kapta a Bill becenevet. A legfeketébb hangú fehér bluesénekest ugyanis mindenki így hívja vagy Bill kapitánynak.

– Úgy ragasztották rám a zenészek. A Szakcsi Lakatos Béla, Lakatos Bögöly Béla és a Jackie Orszáczky valahogy rám adta ezt a művésznevet. Talán azért, mert szeretem a rock and rollt, Bill Haley-t, ezeket.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.