Darazsat akart irtani a berettyóújfalu szakember, 19 embert vittek kórházba

2019. február 5., 11:49

Szerző:

A rendőrségre 2018. szeptember 20-án 20 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy Berettyóújfaluban, a Kölcsey utcában több családi házban is fulladásra és rosszullétre panaszkodnak a lakók.

A rendőrök a helyszínre mentek, ahol tudomásukra jutott, hogy az egyik ingatlan kertjében

darázsirtást végzett egy szakember

és feltehetőleg a permetszertől lett rosszul a 11 gyerek és a 8 felnőtt. A mentőszolgálat munkatársai könnyű sérülésekkel vitték kórházba őket.

Modern darázsirtás, modern felszerelés
Fotó: police.hu

A nyomozók  megállapították, hogy a 34 éves férfi semmilyen körülmények között nem használhatta volna az adott permetezőszert lakott területen belül, mivel az olyan veszélyes, hogy kizárólag mezőgazdasági területeken lehet használni.

A rendőrök gyanúsítottként kihallgatták a férfit és vele szemben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetése miatt folytattak büntetőeljárást – írta a police.hu.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.