Csúnyán kikapott Herceghalmon a Fideszbe visszafogadott Erdősi László, akinek felesége akadályozta a népszavazást

2019. október 16., 21:16

Szerző:

Újra fideszes jelöltként indult el Herceghalom polgármestere, Erdősi László, akinek a felesége 2016-ban az MSZP-s képviselők előtt adott be népszavazási kezdeményezést a vasárnapi boltzárról a Nemzeti Választási Iroda épületénél megjelent kigyúrt kopaszok segítségével - írta a hvg.hu.

Erdősi 2010-ben fideszesként nyert, 2014-ben összeveszett a párttal, de függetlenként újra győzött, mostanra azonban visszafogadta a Fidesz.

A herceghalmiak azonban nem voltak elégedettek vele: alig több, mint feleannyi szavazatot kapott, mint az új polgármester, a független Csizmadia Zsuzsanna, a szavazatoknak csupán a 23,7 százalékát szerezte meg. Sőt, hogy még látványosabb legyen a Fidesz herceghalmi veresége, a képviselő-testületbe egyetlen jelöltjük sem került be.

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.