Csuklóst buszt kötött el három bulikázó fiatal lány Sándorfalván

2019. április 17., 19:40

Szerző:

Fiatal lányok loptak el egy menetrend szerinti autóbuszt a település végállomásáról két héttel ezelőtt egy hétvégi éjszaka. A Délmagyar információi szerint hárman voltak, és egyikük a buszállomás épületében volt takarítónő. A nevük elhallgatását kérő helyiek elmondták, hogy a tizen- és huszonéves fiatalok egy állomáshoz közeli szórakozóhelyen buliztak, és amikor hazafelé tartottak, akkor jutott eszükbe, hogy ellopják a buszt.

Nem volt nehéz dolguk, mert – ahogy többen is elmondták – az éjszakára magára hagyott járműben volt az indítókulcs.

Az egyik, buszpályaudvar mellett dolgozó férfi a Délmagyarországnak elmondta, hogy szerinte a csuklós busszal Homokpuszta felé indultak, ahol letértek az aszfaltútról, és rátértek a tanyavilágba vezető útra, aminek csak az eleje betonozott, nagyjából két kilométeren. Azután egy dűlőúton mentek tovább, ahonnan visszaértek Sándorfalvára. Ekkor azonban még nem unták meg a buszozást, mert Szegedre is bementek, ahol egészen a Mars térig jutottak.

Fotó: Karnok Csaba

Azt többen is elmondták, hogy a többórás buszozás Sándorfalván ért véget, ahová a szegedi kitérő után hazatértek a lányok. Ott már a rendőrök várták őket. 

Miközben a járművel közlekedtek, nekimentek egy közlekedési táblának, és akkor a busz oldala is megsérült.

A buszállomás mellett dolgozó férfi azt is elmondta, hogy a buszvégállomáson éjjelente is rendszeresen vannak fiatalok, akik ott görkorcsolyáznak, vagy csak beszélgetni mennek a kivilágított épülethez. Busz viszont eddig még sosem tűnt el a településről.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.