Csőtörés miatt három orvosi rendelőben is leállt a betegellátás Pécsen

2019. december 17., 10:46

Szerző:

Leállt a betegellátás a teljes Egyesített Egészségügyi Intézményekben, három városi rendelőintézetben kedd reggel, mert éjjel a pécsi Veress Endre utcai egységében eltört egy melegvíz-vezeték, aminek következtében meg leállt a teljes informatikai rendszer. A pécsi önkormányzat elnézést kért, és közleményt adott ki a történtekről – írja a Szabad Pécs.

 „A pécsi önkormányzat kezelésében lévő Egyesített Egészségügyi Intézmények (ESZI) tájékoztatása szerint a december 17-ére virradó éjjel a Veress Endre utcai rendelőintézet földszintjén eltört egy melegvíz-vezeték. Az ott dolgozó kollégák reggel azt tapasztalták, hogy áll a víz a rendelőben és nincs áram az épületben. A rendelőintézet villamoselosztó-szekrénye az alagsorban van, ez teljesen elázott, reggel kilenckor még balesetveszélyes volt és szakemberek javították.

A beázás miatt leállt az Egyesített Egészségügyi Intézmények informatikai rendszere is a Veress Endre mellett a Csontváry és a Lánc utcai rendelőintézetekben is.

Az ESZI tájékoztatása szerint a rendszer helyreállításán reggel kilenckor még dolgoztak. 

Az informatikai rendszer leállása miatt a kora reggeli és reggeli órákban a három telephely egyikén sem volt betegellátás. A reggel kilenc órás állapot szerint a laborok már fogadták a betegeket, a többi rendelőben még szünetelt az ellátás.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.