Megvan az ellenzék egyik jelöltje a Józsefváros-Ferencváros választókerületben

Csordás Anett otthonápolási szakértő és aktivista a jelölt.

2020. december 17., 11:01

Szerző:

Csordás Anettet, az otthonápolási kampány során megismert szakember indítja jelöltként a C8 az országgyűlési választáson, áll a szervezet közleményében. A C8 Civilek Józsefvárosért Egyesület polgármester (Pikó András) utána országgyűlési képviselőt is szeretne adni.  

A 2019-eshez Hasonló, újszerű  kampányra számíthatnak Józsefváros és Ferencváros lakói, írja a C8. 

Csordás Anett Józsefvárosban él, itt neveli súlyosan sérült fiát, akinek születése óta, 15 éve azon dolgozik, hogy a hasonló helyzetű családok számára élhetőbb legyen az ország. Szülőtársaival 10 éve alapította meg a sérült gyermeket nevelő családok egyik legnagyobb érdekvédő szervezetét, a Lépjünk, hogy Léphessenek Közhasznú Egyesületet, amely évek óta komoly tárgyalópartnere a döntéshozóknak. Két évvel ezelőtt példátlan sikert értek el két másik civil szervezettel összefogva: látványos és nagyon ismert kampányuk eredményeként a kormány új támogatási formát vezetett be a sérült gyermeket gondozó szülők számára, amely 20 ezer család életében hozott jelentős pozitív változást. Magyarországon szokatlan módon civilként, a hivatásos politizálók körén kívülről kényszerítettek ki rendszerszintű változást. 

 

„Az Országgyűlésben még hatékonyabban tudnék tenni azért, hogy mindenki egyenlő módon férhessen hozzá az oktatáshoz, lakhatáshoz, szociális ellátásokhoz, és azért, hogy méltó módon elismerjék mindazok munkáját, akik másokról gondoskodnak” - összegzi programját Csordás Anett, aki mindezen területek civil szakértőjévé vált a közösségszervező munka, a számtalan kampány, az érintettekkel és döntéshozókkal folytatott folyamatos egyeztetések során.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.