Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Azonosították az M5-ös autópályán történt baleset hét áldozatát

2019. november 4. 16:38 - szerző: Dulai Péter

Sikerült-e már az október 28-án, az M5-ös autópálya 146-os kilométerszelvényében történt halálos baleset összes áldozatát azonosítani? - kérdeztük hétfőn a Csongrád Megyei-rendőrfőkapitányság kommunikációs osztályát, ahonnan egy, a police.hu-n megjelentetett közleménnyel "reagáltak" a megkeresésünkre.

A baleset fél három körül történt Balástya közelében, ahol egy kamion és két gépkocsi ütközött össze. Egy Budapest felé tartó szerb honosságú kamion a nyomozás eddigi adatai szerint műszaki hiba miatt átszakítva a szalagkorlátot, áttért a szembejövő forgalmi sávokba, ahol két személygépjárművel ütközött. Az ütközés pillanatában a járművek kigyulladtak, és az autókban heten életüket vesztették.

Fotó: MTI/Donka Ferenc

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság felkérésére a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ a személyazonosítás során megállapította, hogy az egyik autóban egy négytagú román állampolgárságú család, míg a másik járműben két koszovói-, és egy koszovói-belga kettős állampolgár utazott.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a tragédia körülményeit a büntetőeljárás szabályai szerint továbbra is vizsgálja,​ az eset valamennyi részletének feltárása érdekében.

Úgy tudjuk, a holttesteket a nemzeti DVI egységek azonosították, ők végezték a dunai hajóbaleset áldozatainak azonosítását is. A DVI-ról itt írtunk részletesebben: