Csoda a NER-ben: papíron nagyot bukott Mészáros Lőrinc világhírnévre törő sportruházati cége, a 2Rule

2019. május 31., 18:04

Szerző:

Jócskán megcsappant Mészáros Lőrinc sportruházatot gyártó cégének saját tőkéje - írta a hvg.hu. A hírportál szerint nagyon nem stimmelnek a számok a a 2Rule termékeit gyártó Magyar Sportmárka Zrt.-nél, a most leadott beszámolójuk szerint a saját tőkéjük a jegyzett tőke alá csökkent, így mínusz 125 millió forinton landolt, a negatív eredmény miatt minimális tao-pénzt költhetnek a felcsúti focira.

A Talentis Group Zrt. tavaly októberben vásárolta meg a Magyar Sportmárka Zrt.-t teljes egészében. A 2Rule márkát nagy elánnal beharangozták még tavaly nyáron, majd azt is bejelentették egy sajtótájékoztatón, hogy a magyar márkás mezeket egy szegedi üzemben is fogják gyártani.

Akkor, az egyébként főként megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató állami cég vezetője azt mondta, hogy a szerződést sem írták még alá, majd pár hónappal később is ugyanezt a választ kaptuk. Decemberben azonban már vásárolni is lehetett a sportruházatból, egy mezt 14-15 ezer forintért árult a cég.

A tavalyi évről szóló beszámoló szerint az anyagjellegű ráfordítás közel 200 millió forint, míg a bérekre 34 millió forintot fordított a cég. A Magyar Sportmárka Zrt. mínusz 129 millió forint adózott eredményt ért el.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.