Csinos kis Porsche-gyűjteményt kapart össze magának a szorgos Matolcsy Ádám, csak a garázsra havi 170 ezret fizet

2019. április 23., 15:26

Szerző:

Pár hónappal ezelőtt az Átlátszó vette észre, hogy három Porsche 911 Targa parkol egymás mellett egy XIII. kerületi garázsban. Az Átlátszó kiderítette, hogy az autók Matolcsy György jegybankelnök kisebbik fia, a kormányközeli vállalkozóként részben közpénzből meggazdagodott Matolcsy Ádám gyűjteményébe tartoznak.

A portál nemrég észrevette, hogy a Porsche-gyűjtemény parkolóhelyet váltott és a Millenáris Mélygarázsba költözött. Itt felfedezték a gyűjtemény negyedik darabját is, amely a korábbi helyszínen készült fotókon nem szerepelt. A négy autó itt nem egymás mellett áll, de a mögöttük lévő falon ugyanúgy felirat jelzi a parkolóhely bérletes használóját, amely ezúttal a New Wave Kft. A cég tulajdonosi láncának végén Matolcsy Ádám áll.

A négy, 1991 és 2009 között gyártott autó becsült értéke összesen 60–70 millió forintra tehető.

Porsche Carrera Targa (2009)
Fotó: Youtube

Matolcsy Ádám megerősítette: a négy „régi” Porsche 911 valóban az ő tulajdona. Mint elmondta, az autókat nem presztízsük, hanem különlegességük miatt választotta. A vállalkozó azt is elárulta, hogy annak reményében vásárolt befektetési céllal ugyanolyan kivitelű és típusú autókat, hogy így egy későbbi együtt-értékesítés esetén nagyobb értéknövekedést érjen el velük.

A Porsche-gyűjtemény átköltöztetésének okát firtató kérdésre Matolcsy Ádám azt válaszolta, hogy egyszerű anyagi megfontolások vezették a döntésben: a Millenáris Parkolóban ugyanis olcsóbb az autók tárolása, mint a korábbi helyen volt. A vállalkozó cége által használt bérlet havi 42 ezer forintba kerül áfával autónként, amely a négy autó esetén havonta 168 ezer forintot jelent.

Matolcsy Ádám
Fotó: Facebook/Matolcsy Ádám

Matolcsy Ádám az a fiatal üzletember, aki 2017-ben félmilliárdos uniós támogatást kapott a tulajdonába került Baklaton Bútorgyárra, majd további súlyos tízmilliókat. Az ő fennhatósága alatt állították át kormánypártivá az Origót, de ő az is, aki 2018-ban, egyetlen fillér megtakarítás nélkül megvásárolta azt a 400 milliós, II. kerületi luxusvillát, amelyet apja, Matolcsy György használ. 

Legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy nagyon gyorsan reagált az édesapja unokatestvére, Szemerey Tamás tulajdonában lévő NHB Bank likviditási problémáira: pár nappal azelőtt, hogy a Matolcsy György vezette jegybank korlátozta volna az NHB kifizetéseit, az ifjabb Matolcsy egy másik banknál nyitott számlát a cégei számára.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.