Csicskáztatta és bántalmazta egy somogyi gyermekotthon lakóit egy testvérpár

2018. december 14., 09:47

Szerző:

Folytatólagosan elkövetett rablás bűntette, önbíráskodás bűntettének kísérlete, kényszerítés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség egy fiatalkorú testvérpárral szemben, akik rettegésben tartották egy Somogy megyei gyermekotthon lakóit – írja az ügyészség honlapján.

A testvérek tavaly áprilisban kerültek az otthonba, ahol nem tudtak és nem is akartak beilleszkedni. A vádirat szerint egyikük, az elsőrendű vádlott különösen agresszív volt, nyolc intézeti társával szemben követett el bűncselekményeket.

Az egyik fiú többször is áldozatául esett, őt ok nélkül rendszeresen bántalmazta, ököllel ütötte és rugdalta. A vádlott arra is kényszerítette – bántalmazással nyomatékot adva –, hogy takarítsa ki szobáját, csikket szedjen a városban, az otthon udvarán négykézlábra ereszkedve ugasson, királyként éltesse vagy imádkozzon hozzá. Utóbbiakról videofelvételeket is készített.

Az elsőrendű vádlott az otthonban lakó több gyerektől hónapokon keresztül erőszakkal vagy fenyegetéssel elvette a zsebpénzt. Volt olyan sértett, akitől ruháit vette el verést kilátásba helyezve, vagy megalázó módon ágyazásra, zoknija kimosására utasította.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő elsőrendű vádlottal szemben javítóintézeti nevelés alkalmazását, testvérével szemben próbára bocsátást indítványozott.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.