Lezárult a vizsgálat: nem a kirúgott székesfehérvári főigazgató hibázott, hanem akire átmenetileg rábízta az intézményt Kásler

2020. május 13., 06:58

Szerző:

Nem hibázott a vizsgálat szerint a kirúgott székesfehérvári kórházigazgató, Csernavölgyi István. A mulasztást éppen az a Reiber István orvosigazgató követte el, aki Kásler Miklós kinevezésére átmenetileg (egy napig) átvette a helyét – írja saját értesüléseire hivatkozva a hvg.hu.

Az értesülést a belső vizsgálatot indító új főigazgató, Bucsi László megerősítette.

Bucsi László azért is indított belső vizsgálatot, mert úgy vélte, Csernavölgyi felállításának története „nem kerek”, és ha az eredmény Csernavölgyit igazolja, ő maga abban a pillanatban távozik. (Erről most azt mondta a portálnak, az ígéretét mindig betartja.)

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházat tíz éve vezető Csernavölgyi István leváltása április 11-én derült ki, miután a feol.hu beszámolt róla. A menesztés hivatalos okát maga Csernavölgyi árulta el, eszerint az intézmény késve szolgáltatott adatokat a vírushelyzetről, ugyanakkor ezt cáfolta, hozzátéve, hogy ez eleve nem főigazgatói hatáskör, hanem adminisztrációs feladat.

Az Emmi hivatalosan továbbra is azzal indokolta a leváltást, hogy Csernavölgyi súlyos mulasztást követett el, egyben tudatta, az új főigazgató - azaz Bucsi - kinevezéséig Reiber István orvosigazgatót bízták meg. A mulasztást a vizsgálat szerint pedig ő követte el.

Bár a pár nap alatt lezajlott belső vizsgálat eredményét hivatalosan sem a kórház, sem a minisztérium nem kommunikálta, beszédes, hogy a

az intézményt megbízottként csak egy napig irányító Reiber április 17-én lemondott orvosigazgatói posztjáról.

Csernavölgyi István korábban utalt rá, hogy az igazság védelmében megteszi a szükséges jogi lépéseket.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.