Kiakadt Székesfehérvár fideszes polgármestere, hogy a kormányhivatal engedélyezte a horvát szennyvíziszap lerakását a városnál

2019. június 28., 19:41

Szerző:

Rendkívüli közgyűlést hív össze Székesfehérvár fideszes polgármestere, Cser-Palkovics András a Székesfehérvár közelében lerakott horvát szennyvíziszap miatt – vette észre a 24.hu a politikus Facebook-oldalán.

Mint megírtuk, tavaly Magyarország fogadta be a horvát szennyvíziszaptermés több mint felét, összesen 41 ezer tonnát. A kormány korábbi közlései szerint a hulladékszállítási kérelmeket a horvát fél adta ki, ezeket pedig a magyar kormányhivataloknak is továbbították, amelyek szintén nem találtak vele semmi problémát.

Trianon címmel nyílt kiállítás Jankovics Marcell munkáibó Cser-Palkovics András
Fotó: Bodnár Boglárka

Cser-Palkovics most a Facebookon azt írja, nem érti, hogy miért a Pest Megyei Kormányhivatal döntött a Székesfehérvárt (Fejér megye) érintő ügyben, és hogy egy nap után sem kapott hivatalos magyarázatot tőlük, ezért rendkívüli közgyűlést hív össze a jövő hétre, ahova meghívja az érintett két kormányhivatal képviselőit is, hogy adjanak tájékoztatást a székesfehérvári közvéleménynek.

Az engedélyt a Fejér és a Pest megyei kormányhivatal adta ki, ezek illetékeseitől vár tájékoztatást a polgármester.

Az önkormányzat szerdán közleményt is kiadott, amelyben azt írták, Székesfehérvárnak nem érdeke, hogy máshonnan odavitt iszapot rakjanak le és hasznosítsanak a városban, ezt a tevékenységet az önkormányzat nem támogatja, ezért a szennyvíziszapot fogadó vállalkozás telephelybővítéséhez sem járul hozzá.