A fideszes polgármester betiltotta a csepeli óvodákban a Meseország mindenkié című könyvet

2020. október 8., 11:55

Szerző:

Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere az összes kerületi óvodában betiltotta a Meseország mindenkié című könyv olvasását. Ezt levélben közölte az intézmények vezetőivel, akik az ovis értekezleten továbbították a direktívát az óvodai nevelőknek. 

A hírt Hierholczné Faragó Tünde a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda intézményvezetője a 444-nek megerősítette, de nem kívánta kommentálni a polgármesteri utasítást.

Az egyik óvónő viszont azt mondta: ezt a könyvet eddig sem olvasták a gyerekeknek, nincs is meg az óvodának. Hozzátette, hogy különösnek találja a tiltást, mert eddig nem szóltak bele, hogy mit olvashatnak és mit nem. Nem volt tiltólista az óvodában.

Az ökormányzatnál így indokolták a döntést:

„Meg kívánjuk óvni a csepeli gyerekeket.”

Ez az a mesekönyv, amit a Mi Hazánkos Dúró Dóra ledarált. Orbán Viktor pedig az eset kapcsán azt mondta a Kossuth Rádióban: „Magyarország türelmes a homoszexualitás tekintetében, de van egy vörös vonal: hagyják békén a gyerekeinket.”

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.