Vizsgálat indult, hogy miért nem értek ki időben Csenyétén a mentők a rendőrökre várva, miközben egy beteg meghalt

2020. január 26., 14:13

Szerző:

Szerkesztőségünkhöz is eljutott az a mobiltelefonnal, szombat este készült felvétel, amelyen a Borsod megyei, zömében romák lakta Csenyéte polgármestere, Kiss István azt állította mentősök, rendőrök, valamint felháborodott helyiek társaságában, hogy hiába hívták ki a mentőket egy beteghez, az esetkocsi a falu határában megállt. Ugyanis arra utasították őket a polgármester szerint, hogy várják meg a rendőröket is, csak utána induljanak. A késlekedés miatt azonban a rosszul lett férfit végül Kiss István vitte el saját autójával a mentősökhöz, ám a beteg addigra meghalt.

A felvételen hallható, ahogy az egyik mentős azt magyarázza, nem mehetett be Csenyétére. Erre a polgármester is kijelenti, hogy nem a mentősök tehetnek a késlekedésről, hanem azok, akik arra utasították őket, hogy várják a rendőröket.

444.hu kérdéseket küldött a rendőrségnek és a mentőszolgálatnak. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a rendőrök az Országos Mentőszolgálat jelzése alapján jelentek meg a településen, ahol a helyszíni szemle megtartása mellett biztosították a mentősök munkavégzését is.

Közleményük szerint az Encsi Rendőrkapitányság az Általános Közigazgatási Rendtartás keretében vizsgálja a rendkívüli haláleset körülményeit, bűncselekmény elkövetésére vonatkozó adat információ nem merült fel.

Frissítés: Az Országos Mentőszolgálat reagált a megjelent információkra: