Saját csecsemőjével fajtalankodott egy kiskunfélegyházi férfi, tizenkét év fegyházat kapott

2020. február 4., 17:13

Szerző:

Saját csecsemő gyermekével fajtalankodott az a kiskunfélegyházi férfi, aki ellen szexuális erőszak és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség a Kecskeméti Törvényszéken  - olvasható az ügyészség honlapján

A vádlott a csecsemőn kívül egy másik kiskorút is megerőszakolt, 2013 és 2018 között pedig gyerekpornográf tartalmú videókat és képeket tartott a gépén, és ezeket másoknak is hozzáférhetővé tette.

A felvételeket főleg a saját felügyelete alatt álló kiskorúakról készítette, de más 14 év alattiakról is voltak ilyen anyagai.

A vádlott beismerte bűnösségét. Első fokon 12 év fegyházra ítélte a Kecskeméti törvényszék, emellett 10 évre eltiltotta a közügyektől, valamint megvontamindkét gyermeke felől a felügyeleti jogot.

A nem jogerős ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, az ügy másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik. A fellebviteli főügyészség arányosnak tartja az elsőfokú ítéletet, ezért helyben hagyná azt.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.