Csárdi Antal: Az élelmiszerek áfáját csökkentsék a vadászati világkiállítás megrendezése helyett!

2020. október 20., 18:51

Szerző:

Az élelmiszereket sújtó 27 százalékos áfakulcs a legmagasabb a világon - ismerteti Csárdi Antal országgyűlési képviselő (LMP) azon a fővárosi Nagycsarnokban készült videón, amelyen az élelmiszeráfa csökkentését szorgalmazza. Elmondása szerint a gyümölcsök ára az elmúlt évben 46 százalékkal drágult, a zöldségeké pedig 17 százalékkal. 

A helyszínválasztás biztos nem véletlen: Csárdi Antal és családja több évtizede vezet zöldségesstandot a Nagycsarnokban.

Csárdi szerint csak a Pénzügyminisztériumnak a Várba költöztetése, a tervezett MotoGP pálya megépítése, továbbá a vadászati világkiállítás megrendezése fedezné az áfacsökkentés miatti hiányt a költségvetésben.

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.