Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Hatalmas verekedést rendezett egy család a hevesi piacon, arc és koponya is tört a sokadalomban

2020. április 2. 13:43 - szerző: 168 Óra

A Heves Megyei Főügyészség testi épség elleni, valamint a köznyugalmat sértő bűncselekmények elkövetése miatt emelt vádat öt személlyel szemben, akik többeket bántalmaztak Hevesen, a piactéren.

Az öt – lakberendezési tárgyak alkalmi árusításával foglalkozó – vádlott rokona egymásnak, közülük hárman férfiak, ketten nők. Tavaly június 29-én hajnalban egy furgonnal érkeztek a Jászságból a hevesi piacra.

Miközben kipakolták az árujukat, észrevették, hogy a közelükben egyikük lánya és annak férje szintén elfoglalt egy standot. Mivel a vádlotti társaság hosszabb ideje haragban állt a párral, rövid időn belül szóváltás támadt a kereskedők között. Ennek során a felek szidalmazták a sértetteket, majd az egyre durvább vita hevében rájuk támadtak.

Közrefogták a két embert, akiket közösen ütöttek és rugdaltak, miközben egyikük

a védekező fiatalasszonyt ököllel orrba vágta, ettől eltörött az orrcsontja.

A férj próbálta védeni a házastársát, de az apósa – ezt megakadályozandó  –

kivette a kocsijából a motoros fűkaszája fémből készült nyelét, és azzal leütötte a férfit.

Földre került rokonát ezután tovább akarta bántalmazni, ám ekkor a sértettek két segítője odaugrott és megpróbálta lefogni őt, azonban ez nem sikerült nekik, mert

a vádlott erőteljesen forgatta az alumínium nyelet,

amivel többször is eltalálta a körülötte állókat.

A bántalmazástól – amelynek a rendőrség vetett teljesen véget – a leütött férfi életveszélyes koponyasérülést szenvedett, a többiek részben súlyos, részben könnyebb sérülésekkel kerültek ki a verekedésből – tudatta az Ügyészség.