Csak a Mi Hazánk Mozgalom képviselői maradtak a fideszesekkel a parlamenti ülésteremben, amikor hétfőn az ellenzék kivonult

2018. december 11., 06:24

Szerző:

Az ellenzéknek nem sikerült elérnie, hogy az Országgyűlés önálló szavazást tartson mind a 2925 módosító indítványról, amellyel a Munka törvénykönyvét megváltoztató fideszes javaslathoz adtak be, ami után az MSZP, a Jobbik, a Párbeszéd és a DK képviselői elhagyták az parlamenti üléstermet. Egy párt volt, amelynek a politikusai ezt nem tették meg, a Jobbikból kivált képviselőket tömörítő Mi Hazánk Mozgalom képviselői, amit egyikük, Apáti János az Azonnalinak azzal indokolt, ők munkát végezni járnak az Országházba, nem kivonulni. Neki ráadásul az a benyomása, hogy az ellenzéki képviselők között van egy „vamzer”, Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke legalábbis előre tudhatott a kivonulásról. Ez lehet az oka – találgatta –, hogy az Országgyűlési Őrséget felsorakoztatták az ülésteremnél.

– Bohócparádéban nem veszünk részt, pláne nem olyanokkal egy platformon, akik 2006-ban még a mieinket lőtték. Meg akiknek az egész helyzetet köszönhetjük

– mondta a politikus, amihez a párttársa, Volner János annyit fűzött hozzá, minden törvényes eszközt megragadnak, hogy a Munka törvénykönyvét a Fidesz ne változtathassa meg. 

Az Országgyűlés plenáris ülése Dúró Dóra, Volner János, Apáti Bence és Fülöp Erik nem vonult ki
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

 

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.