Csak előre kiválasztott diákok ebédelhettek együtt Áder Jánossal a pécsi iskolában, ahol még a konyhásnénik is új ruhát kaptak az államfő látogatására

2019. március 22., 11:35

Szerző:

Szerdán Pécsett a Leőwey Gimnáziumban járt Áder János köztársasági elnök, hogy egy rendhagyó tanórán a klímaváltozás, a fenntartható fejlődés témakörében adjon elő a diákoknak.

Ádert mintegy másfél tucatnyi diáktüntető várta a gimnáziumnál, egyebek között azt kiabálva, hogy „bábu vagy János!" meg hogy „hoztunk neked gerincet!", az államfőt kritizáló matricákat levakartatták a falakról. A környéken hatalmas volt a rendőri készültség. (Áder később megtekintette az Év Európai Fáját is) 

A 444 beszámolója szerint szerint több szint is le volt zárva a köztársasági elnök miatt az épületben, mindenhol biztonságiak és rendőrök leselkedtek. Az éttermet külön erre az alkalomra festették ki, de még ez is semmi, ugyanis a Pécsi STOP meg úgy értesült, hogy az esemény apropóján

még a konyhás nénik is új ruhát kaptak, az Áderrel ebédelő diákokat pedig előzetesen válogatták ki.

2024. április 23., 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.