Csak a VOLT Fesztiválon 143 ezren látták, ahogy Orbán Viktorból hőst avattak a rendszerváltás évfordulójára készült filmben

2019. június 30., 14:17

Szerző:

Mintegy 143 ezren vettek részt a 27. Telekom VOLT Fesztiválon Sopronban június 26. és 29. között - olvasható a szervezők közleményében, melyet vasárnap küldtek el az MTI-nek.

Ők a nagyszínpadi szünetekben tízpercenként láthatták, hogy a rendszerváltásra megemlékező videón Orbán Viktor követeli az orosz csapatok kivonását Nagy Imre újratemetésén. A videó fókusza Orbán, noha az aligha állítható, hogy a a jelenlegi miniszterelnök egyedül verte volna le a szocializmust. Sőt, mikor az orosz csapatkivonást követelte, akkor már javában megkezdődött az oroszok kivonulása.

A Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. vezetője, Kádár Tamás a hvg.hu-nak elmondta, hogy a Balaton Soundon is menni fog a Terror Háza Múzeum által készített pár perces szpot, a fesztivál szervezőinek pedig nincsen beleszólása a tartalomba.

Tehát további tízezrek fognak találkozni a történelmileg finoman szólva sem pontos videóval.

A Sziget Fesztiválon nem lesz látható viszont az anyag, ott fotókiállítást rendeznek a rendszerváltozás 30. évfordulójára.