Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Csak a 11. napon tesztelték először a külföldről hazatért fertőzött magyar úszókat, néhányan ezalatt is edzettek

2020. április 3. 15:56 - szerző: 168 Óra

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) korábban azt közölte, hogy a korábban külföldi edzőtáborban készülő úszóik hazaérkezésük után azonnal karanténba vonultak, ez azonban a Bors szerint nem teljesen igaz.

A Kőbánya SC versenyzői ugyanis

három nappal azt követően, hogy megérkeztek Thaiföldről, edzésen vettek részt.

Igaz, Turi György vezetőedző szerint csupán egy napot tréningeztek, "mert 17-én reggel már bezárták az uszodát". Mindez azért is érdekes, mert a MÚSZ legkevesebb kilenc sportolója, illetve szakembere koronavírussal fertőződött meg.

Kapás Boglárka

Az úszók Törökországban és Thaiföldön edzőtáboroztak, március közepén tértek haza. Azok, akikkel a lap beszélni tudott, azt mondták, szerintük nem ott kapták el a fertőzést. Ezt támasztja alá az is, hogy

több or­szágból, más-más útvonalon érkező úszók egyszerre kapták el, ráadásul nem csak olyan versenyzőnél mutatták ki a koronavírust, aki külföldi edzőtáborozáson vett részt.

Kapás Boglárka edzője, Virth Balázs ál­lítja, thai kollégája szerint náluk egyetlen úszó sem koronás.

 

Különös az is, jegyzik meg a cikkben, hogy bár a sportolók március 13-án érkeztek vissza az edzőtáborokból, az első teszteket csak 24-én, vagyis 11 nappal később végezték el rajtuk.