Hol van már a tavalyi homofóbia: újra stratégiai megállapodást köt a Coca-Cola és az Orbán-kormány

2020. július 31., 06:12

Szerző:

A csütöröki Magyar Közlönyben jelent meg a a kormányhatározat, amivel a miniszterelnök utasítja a külgazdasági és külügyminisztert, hogy gondoskodjon a kormány és a Coca-Cola HBC Magyarország között kötendő stratégiai együttműködési megállapodás Kormány nevében történő aláírásáról - szúrta ki a 444.hu.

A vállalat még 2012. július 20-én írt alá stratégiai együttműködési megállapodást a magyar kormánnyal. Akkor Orbán Viktor azt mondta: „Az európai válság kikényszerítette átalakulás miatt lassan közhelyszámba megy a nemzetközi politikában az a mondat, hogy a világ többé már nem lesz olyan, mint a válság előtt volt. Az azonban biztos, hogy ha csak egy dolog is marad abból a régi világból, ami ott lesz a jövőben is, az a Coca-Cola.”

Élelmiszeripar - Coca-Cola - Orbán Viktor
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Csakhogy az együttműködést némileg beárnyékolta, amikor a fideszes Boldog István képviselő tavalyi fellépése nyomán a kormányhivatal is megbüntette a Coca-Colát a szivárványos plakátkampány miatt, amellyel a melegek egyenjogúságára hívták fel a figyelmet.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.