Agyonvertek egy férfit, mert cigarettát kért

2020. szeptember 4., 07:45

Szerző:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya halált okozó testi sértés bűntett miatt folytat eljárást a 20 éves férfi ellen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység Irányítási Központjába a 112-es segélyhívón keresztül 2020. augusztus 30-ról 31-re virradóan bejelentették, hogy a III. kerületi Bécsi úton megvertek egy férfit - írja a police.hu.

A földön fekvő férfit korábbi bántalmazása során keletkezett sérülései miatt kórházba vitték, azonban egészségügyi ellátása ellenére még aznap meghalt.

A BRFK halált okozó testi sértés elkövetése miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, és megkezdte az elkövető felkutatását.

A nyomozás adatai szerint 2020. augusztus 30-án egy pár fős fiatal társaság szórakozott egy III. kerületi étteremben, akik az este során többször is kimentek az utcára dohányozni és fényképezkedni. Egy számukra ismeretlen férfi lépett oda hozzájuk, hogy cigarettát kérjen. Mivel nem kapott, szóváltás alakult ki a férfi és a társaság között, amely során az egyik fiatalember a férfit több alkalommal megütötte.

A rendőrség 48 órán belül azonosította és elfogta a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 20 éves L. Roland dunaharaszti lakost, majd a férfit őrizetbe vették.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának nyomozói L. Rolandot halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.