Chikán Attila a könnyeivel küszködve beszélt a zsoldoslistáról, amire őt is felrakták

2018. április 13., 06:38

Szerző:

Gazdasági miniszter volt az első Orbán-kormányban Chikán Attila, mégis felkerült a Figyelő Soros-zsoldosokat" gyűjtő listájára. Erről beszégetett vele Kálmán Olga a Hír TV Egyenesen című műsorában, ahol egy alkalommal elcsukló hangon, könnyeivel küszkörve elmondta: nagyon szomorú és fenyegető, hogy olyan akadémikusokat és civileket listáznak, akik nem is politizálnak. Erkölcsileg elfogadhatatlan, hogy a Fidesz ilyen áron próbálja megvalósítani politikai céljait – tette hozzá.

„Összeállt egy ilyen hevenyészett és nagyon durva lista, amin nagyon tiszteletreméltó magyar emberek vannak, akik mögött nagyon komoly teljesítmény áll, szóval Kornai Jánossal egy listára kerülni nekem mindig nagy élmény lesz. Valójában nem számítottam rá, hogy rákerülök, annak ellenére, hogy tudom, miért kerültem rá: mert a CEU igazgatósági tagja vagyok” – fogalmazott.

Beszélt arról is, hogy a 30 évvel ezelőtt előtt került kapcsolatba Soros Györggyel, amikor azokat az ösztöndíjak szervezték, amikkel a jelenlegi kormány több tagjai is Amerikába és Nyugat-Európába mehetett tanulni.

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.