„Van az a szint, ami alá nem tud menni Varga Judit?" - tette fel a kérdést Pálinkás József

2020. október 6. 20:38 - szerző: 168 Óra

“A felsőoktatási intézmények megfelelő működése végső soron egy ország oktatási rendszerébe vetett bizalom, a felsőoktatási rendszer jó hírnevének a záloga, az annak eredményeként kiállított oklevél pedig ennek a megtestesítője.” Hány nemzetközileg jegyzett oktatója van (volt) a CEU-nak és hány a Miskolci Egyetem Jogi Karának? Hány külföldi hallgatója van (volt) a CEU-nak és hány a Miskolci Egyetem Jogi Karának? Ennyit a jó hírnévről. Nem mellesleg elég nagy két “postaláda” van ott a Nádor utcában!

Van az a szint, ami alá nem tud menni a miniszter?

- tette fel a kérdést a Facebookon Pálinkás József.

Az MTA volt elnöke az igazságügyi miniszter CEU-ítélettel kapcsolatos nyilatkozatára reagált. Varga Judit így összegzett az MTI-nek:

„Nem lehet olyan törvény alkotni, amely a Soros-egyetemet előnyösebb helyzetbe hozza a magyar egyetemeknél. A felsőoktatási intézmények megfelelő működése végső soron egy ország oktatási rendszerébe vetett bizalom, a felsőoktatási rendszer jó hírnevének a záloga, az annak eredményeként kiállított oklevél pedig ennek a megtestesítője. Nem postaláda-egyetemekre van szükség.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK