Elmegyógyintézetbe került a ceglédi férfi, aki meg akarta ölni a háza előtt parkolókat

2020. július 19., 10:18

Szerző:

Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) került az a ceglédi férfi, aki nem bírta elviselni, hogy a háza előtt parkoltak autójukkal a szemben lévő óvodába érkező szülők. A férfi folyamatosan próbálta elzavarni a parkolókat, azzal fenyegette őket, hogy mindenkit elgázol. Az egyik képviselőtől pedig több millió forintos kártérítést követelt – írja a Blikk.

Viktor a problémájával megkereste a körzet önkormányzati képviselőjét. Ettől kezdve nem is hagyott ki szinte egy fogadóórát sem, trágár szavak kíséretében sorolta neki a panaszát.

Az Index arra emlékeztet, hogy a férfi először a helyi képviselőtestület egyik tagjától követelt több millió forint kártérítést a parkolás miatt. Később fenyegetőzött azzal, hogy mindenkit elgázol, aki a kapujában áll meg. Végül a Ceglédi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály vezetőjétől akart tízmillió forint fájdalomdíjat, ezt a követelését a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságnak is elküldte.

A rendőrök viszont elfogták őt, és az elmegyógyintézetbe került, mert nem tudták kizárni, hogy elmeállapota kóros. Ha ez bebizonyosodik, büntetést sem kap majd tettéért, hanem amíg szükséges, az intézetben marad, ám onnan kijöhet majd.

A 44 éves férfi családja eladta a házat.

– Védencem senkit nem akart bántani, csupán rossz módját választotta az indulatai levezetésének. Ma már ő is tudja, hogy hibázott. Ő és a családja is nagyon megkönnyebbült, hogy sikerült a házon túladniuk, és így talán új életet kezdhetnek

– mondta a Blikknek Lichy József ügyvéd.

Az életveszélyesen megfenyegetett képviselő, ha akart volna sem tudott volna semmit tenni a helyzet megoldásáért. A szabályok értelmében ugyanis a családi ház előtti rész sehol nem az ingatlan tulajdonosáé, hanem közterületnek számít.

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.