Érdekes egybeesés: százmilliós munkákat kap Ceglédtől egy fideszes képviselő családjának cége

2019. október 7., 09:27

Szerző:

Kizárólag Cegléd fideszes többségű önkormányzatától nyert el közpénzes munkákat a helyi Elastic'91 Kft. - szúrt ki egy érdekes jelenséget a 24.hu a Közbeszerzési Hatóság honlapján.

Az Elastic'91 Kft. tulajdonosai Károly Ferenc Sándor és Károly Ferenc Sándorné, a ceglédi képviselő-testület Fidesz-KDNP-s tagjának, ifj. Károly Ferencnek a szülei. A ceglédi alapítású, jelenleg Budapestre bejegyzett és

már ceglédi telephellyel sem rendelkező cég 2016 óta nettó 1 milliárd 56 millió forintnyi megbízást nyert el a Pest megyei várostól.

A legnagyobb tétel egy nettó 581,8 millió forintos megbízás, amit 2016. decemberében nyertek, egyedüli ajánlattevőként. Vállalásuk szerint öt évig látják el a város köztisztasági feladatait.

A vállalkozás évek óta kapcsolatban áll a település önkormányzatával, 1991 óta takarítják a ceglédi utcákat, de az utóbbi években ennél összetettebb feladatokkal is megbízták a céget.

Évi 45 millió forintért vállalta az esővízcsatornák rendben tartását, 159 millió forintért épít kerékpárutakat és tízmilliókért parkolókat, járdákat és közterületeket is felújít.

A cégtulajdonos apa maga is önkormányzati képviselő volt a városban, majd 2010-ben a HVG megírta, hogy Károlyék cége meglepően alacsony áron vehette meg az önkormányzattól a néhai Dózsa György laktanya több mint 18 hektáros részét a rajta lévő épületekkel együtt. A vállalkozás 21 milliót fizetett úgy, hogy az önkormányzat pályázatot sem írt ki.