Borzalmas bűz terjeng Dél-Pesten, de legalább már kiderült, hogy miért

2020. június 19., 11:38

Szerző:

Baranyi Krisztina, IX. kerületi polgármester utánajárt, hogy miért van rendszeresen büdös a Soroksári út, Haller utca, Mester utca környékén.

A bűz a csatornából tör fel, amelynek tartalma mind a Soroksári-Haller csatorna-csomópontba érkezik és onnan már a főgyűjtőn keresztül a központi szennyvíztisztító telepre kerül.

A szag egyik oka, a rendszerváltás óta harmadára csökkent ivóvízfogyasztás, a másik a Haller utcai gyűjtő és a soroksári úti főgyűjtő szintkülönbsége. Hozzárjárulnak továbbá az utóbbi években jellemzővé vált

özönvízszerű esőzések is.

Bár a csatornázási művek emberei a dugulásokat is azonnal elhárítják, és bűzzárókat is felszereltek, ez Baranyi Krisztina szerint nem elég.

A polgármester azt kérte, hogy

az összes tisztítóakna fedlapot cseréljék rácsosról zártra, szerinte szükség van arra is, hogy az összes víznyelőrács alá bűzzárakat tegyenek.

„Felkészültem arra, hogy ennek a problémának a megoldására is csilliárdos nagyságrendű pénzbe kerülő javaslatokat mondanak a szakemberek. ehhez képes jó hírem van, óvatos becsléssel 5-600 millió forintos beruházással végleg megszüntethető lenne a bűz és még a főgyűjtőt is óvnánk, élettartama meghosszabbodna – írta a Facebookon Ferencváros polgármestere.

(A Napi.hu nyomán)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.