Buszok ütköztek össze Újbudán

2018. október 18., 15:56

Szerző:

Összeütközött két busz Budapest XI. kerületében, a Jagelló út és a Hegyalja út kereszteződésében csütörtök délután – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

– Az első információk szerint négyen megsérültek - olvasható a közleményben.

A baleset miatt torlódásra kell számítani.

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-nek elmondta, sok üzemanyag került az úttestre az ütközés után, a fővárosi tűzoltók a helyszín biztosításában és az üzemanyag felitatásában segítenek.

A Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán azt írta, baleset miatt lezárták a Jagelló utat a Hegyalja útnál a BAH-csomópont felé, valamint a Hegyalja utat a BAH-csomópontnál mindkét irányban. Módosított útvonalon jár a 8E autóbusz mindkét irányban, nem érinti a BAH-csomópont, a Zólyomi út, a Breznó lépcső, a Sion lépcső, a Korompai utca, a Hegytető utca és a Farkasréti temető megállót; a 108E autóbusz a Gazdagréti tér felé nem érinti a BAH-csomópont megállót; a 110-es és a 112-es autóbusz a Bosnyák tér felé nem érinti a Sirály utca és a BAH-csomópont megállót, valamint a 212-es autóbusz a Boráros tér felé nem érinti a Kiss János altábornagy utca, a Sirály utca, a Csörsz utca és a BAH-csomópont megállót.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.