Családi biznisz: férj, feleség és gyerekek együtt árulták a drogot, és még fegyvereket is találtak náluk

2020. május 14., 20:10

Szerző:

A derecskei rendőröknek olyan információ jutott a tudomására, hogy

egy helyi család új pszichoaktív anyaggal kereskedik a Hajdu-Bihar megyei Derecskén.

Azonnal az ügy felderítésébe kezdtek a nyomozók, amelynek eredményeként bebizonyosodott, hogy egy 42 éves férfi feleségével, továbbá lányukkal és az ő élettársával közösen árulták a tiltott szereket.

A derecskei drogbolt portékái.

A helyi rendőrök a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen 2020. május 13-án otthonaikban fogták el a feltételezett elkövetőket.

A nyomozók a náluk tartott kutatás során közel hárommillió forint készpénzt, több csomag kábítószergyanús anyagot,

valamint az ezek kiméréséhez  és porciózásához szükséges eszközöket, továbbá két gáz- és riasztópisztolyt is lefoglaltak.

Ezek a pisztolyok voltak a családnál.

A rendőrök a két férfit és a két nőt is bűnügyi őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság a gyanúsítottakkal szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

Így ütöttek rajta a családi drogbolton:

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.