Bezárták, kisemmizték a szexmunkásaikat

Emberkereskedelem miatt tartóztattak le egy 42 éves várbalogi nőt, aki társával együtt prostituáltakat futtatott. A másik, 28 éves nő már tavaly szeptember óta letartóztatásban van.

2020. november 7., 09:33

Szerző:

A Győr-Moson-Sopron megyei nő és társa 2019. április eleje és június 29. napja között anyagi haszonszerzés céljából két kiszolgáltatott helyzetben élő nőt vettek rá prostitúcióra, az egyikőjüket azzal az ígérettel, hogy a bevételből majd fele-fele arányban fognak osztozni, de aztán nem így történt.

A prostituáltakat az országon belül több településre, többek között Siófokra és Győrbe elszállították, elszállásolták, illetőleg fényképes hirdetéseket adtak fel a nevükben az egyik erre szakosodott internetes portálon. Ők fogadták a hirdetésben megadott telefonszámra érkező hívásokat, megszervezték a találkozók helyét és idejét, és megegyeztek a vendégekkel a szexuális szolgáltatás jellegében is. Ezt követően felügyelték a szexuális szolgáltatás zavartalan lebonyolítását, majd az abból befolyt összegeket eltették, azokból csekély összeget bocsátottak a sértettek rendelkezésére.

A két terhelt a prostituáltakat folyamatos kontrol alatt tartotta, mobiltelefonjaikat, internet elérhetőségüket elvették, és személyi szabadságuktól is megfosztották úgy, hogy egy siófoki ingatlanba zárták őket.

A törvény a gyanúsítottak terhére róható bűncselekményt 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti. A gyanúsított letartóztatását egyrészt azért kezdeményezték, mert fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, másrészt attól is megalapozottan tartani lehet, hogy a nő szabadlábra kerülése esetén a bizonyítás eredményét veszélyeztetné, így különösen a büntetőeljárásban részt vevő más személyt, különösen az áldozatokat megfélemlítené vagy befolyásolná.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a főügyészség indítványával egyetértett, és a nő letartóztatását 1 hónapra elrendelte.

 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.