Lehet jobb lett volna egy csekk: letartóztatásba került az a sofőr, aki ámokfutásba kezdett, mert meg akart úszni egy igazoltatást

2020. április 23., 15:04

Szerző:

A Pécsi Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit

három rendbeli közúti veszélyeztetés bűntettével gyanúsítanak

- közölte a szervezet.

Mint írják, a nyomozás jelenlegi adatai szerint a gyanúsított férfi Kaposváron, 2020. április 17-én az általa vezetett személygépkocsival – melyben utast is szállított – egy egyenes haladást biztosító forgalmi sávból szabálytalanul balra akart kanyarodni. Ezt észlelte egy közelben tartózkodó rendőrjárőr, aki hang és fényjelzés használatával intézkedni akart a gyanúsítottal szemben.

A terhelt azonban menekülőre fogta.

A menekülés során a férfi Kaposvár belterületén nagy sebességgel, szabálytalanul közlekedett,

felhajtott többek között a kerékpársávra, menetiránnyal ellenkező irányba hajtott be a körforgalomba, a járdaszigetet a szembe jövők sávjában kerülte meg, illetve a jelzőlámpánál várakozó autókat is a szemben közlekedők sávjába hajtva kerülte ki.

Eközben veszélyeztette a kerékpárúton két kerékpáros, valamint a körforgalomban és az úton közlekedő, fékezésre és irányváltoztatásra kényszerülő gépkocsivezetők életét és testi épségét.

A férfi menekülés közben egy térfigyelő kamera felvételén - épp szembe hajt ki egy körforgalomból

A gyanúsított gépkocsiját követő rendőrségi jármű a forgalmi helyzetre tekintettel megállásra kényszerült, így szem elől vesztette a férfit. Végül a gépkocsit még aznap megtalálták, a gyanúsítottat pedig intézkedés alá vonták.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, más büntetőeljárás hatálya alatt is áll,

így alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén igyekezne kivonni magát az eljárás alól, megszökne, elrejtőzne, illetve újabb bűncselekményt követne el.

A bíróság határozatát az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbeztek, ezért a végzés még nem végleges.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.