Ügyetlen gyilkosjelölt: nem tudta volna eltüntetni a holttestet, segítséget kért, így bukott le

2020. április 16., 14:43

Szerző:

Szerencsére egy meghökkentő, banális hiba csúszott egy gyilkossági tervbe Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Emiatt emberölés előkészületének bűntette miatt

2 év, végrehajtásában 5 évi próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt

a napokban a Szolnoki Törvényszék egy büntetlen előéletű férfit, aki 2020 márciusában elhatározta, hogy megöli pénzéért egyik ismerősét - közölte a bíróság. 

Rendőrségi helyszínelés egy korábbi gyilkosságánál. (Képünk illusztráció.)

Részletes tervet szőtt a végrehajtásra, de

sem jogosítványa, sem autója nem volt, ezért segítőre volt szüksége a leendő holttest elszállításában.

Két személyt is beavatott, de egyikük sem vállalta, hogy segédkezik, így a tervezett cselekmény végül elmaradt.

A férfival szemben 2020. április 6-án emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség, két nappal később, április 8-án pedig már bíróság elé is állították.

A Szolnoki Törvényszék - a járványhelyzetre tekintettel - távmeghallgatás útján, a tárgyalótermi egészségügyi protokoll szerint tartotta meg a tárgyalást az ügyben.

A bíróság ítéletét a vádlott és védője tudomásul vettek, az ügyész azonban súlyosításért fellebbezett, így 

az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

A férfi még olcsón megúszta, ha azt nézzük, hogy pár hónapja egy 19 éves fiú letöltendő börtönbüntetést kapott amiatt, mert öröksége miatt meg akarta ölni szüleit. Ő is segítőket keresett tervéhez, csak azok a rendőrséghez fordultak.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.