Nyilvános kommentekben fenyegette kivégzéssel a sólyi gyerekgyilkos apja az áldozat családját

2020. április 27., 13:12

Szerző:

A Veszprém Megyei Főügyészség emberölés előkészületének bűntette és rágalmazás vétsége miatt emelt vádat egy 49 éves férfival szemben, aki 2020 februárjában az egyik internetes híroldalon, kommentelés formájában tette közzé annak a fiúnak a megölésére vonatkozó terveit, akinek húga a férfi fiának terhére rótt bűncselekményben vesztette életét - közölte a vádhatóság. 

Mint írják, a vádiratban foglaltak szerint az internetes hírportál az elkövető fiának ügyében történt ítélethirdetésről tudósított, ahhoz pedig a fiatalkorút érintő negatív hangvételű vélemények kapcsolódtak. (Ez az ügy a sólyi gyermekgyilkosság volt. Az akkor 16 éves F. Ferenc 2019.május 18-án, a Veszprém megyei Sóly település határában brutálisan meggyilkolt egy 8 éves kislány a helyi patak partján - A szerk.)

A vádlott – nevét megváltoztatva – a kommentelések sorozatába maga is bekapcsolódott, és a család kiskorú fiának megölésére vonatkozó terveket tett közzé. Ugyan az ügyészség a konkrét szövegeket nem idézte, de ez írta:

"Ha annyira menő vagy, találkozzunk most Sólyban.

Bevállalok érted egy életfogytiglant. Tudom, hol laksz, kutya, és én foglak kivégezni. Odalépek, és egy injekciós tűvel nyakon szúrlak. Utána lelocsollak benzinnel, és felgyújtalak. Így fogsz járni, kutya"

- olvasható az egyik kommentjében. 

A vádlott konkrét elkövetési módokat is tartalmazó hozzászólásában a sértett életének kioltását bosszúállási szándékkal hirdette meg, amely a családban komoly félelmet keltett, ezért a fiú apja másnap a rendőrségen feljelentést tett. A férfi amiatt is kérte a vádlott megbüntetését, hogy a nagy nyilvánosság előtt közzétett hozzászólás a becsületének csorbítsa alkalmas kijelentést tartalmazott. Tekintettel arra, hogy rágalmazás esetén a vádat, mint magánvádló a sértett képviseli a bíróság előtt, az ügyészség a büntetőeljárási törvény adta lehetőséggel élve, a vád képviseletét átvette.

Az ügyészség a vádiratában az előkészítő ülésen történő beismerése esetére a

vádlottal szemben 3 év 6 hónap börtönbüntetés kiszabására tett indítványt

az ügyben eljáró Veszprémi Törvényszéknek.

A sólyi gyermekgyilkos helyszíni kihallgatásán. (Fotó: police.hu)

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.