Drogot fogyasztott az fiatal, aki kiugrott az ablakon egy budapesti házibulin, és beállt nála az agyhalál

2020. május 14., 15:45

Szerző:

Egy eldurvult házibuli képei rajzolódnak ki abból a képből,

abból mai rendőrségi sajtótájékoztatóból, amelyet a tragikus, Fő utcai esetről tartottak. Itt az egyik 19 éves, érettségijét ünneplő fiatal esett ki az ablakon. Állapota válságos, és sajtóinformációk szerint beállt nála az agyhalál és nincs sok esély, hogy vissza tudják hozni az orvosok.


Az esetről szóló rendőrségi sajtótájékoztatón elhangzottakat az Index szemlézte.

Balotai Attila rendőr ezredes, a BRFK Felderítő Főosztályának vezetője szerint május 9-én öt kaposvári és egy érdi fiatal még a Balatonon döntött úgy, a fővárosba jönnek bulizni.

Egy netes alkalmazás segítségével az I. kerületben, a Fő utcában béreltek ki egy lakást. Az odaúton

a társaság egyik résztvevője drogot rendelt egyik ismerősétől, amit a Kálvin téren át is vett tőle.

Aznap este el is indult a buli a Fő utcába, ahol csatlakozott hozzájuk egy érdi fiatal, valamint öt budapesti lány. Zenét hallgattak, alkoholt ittak ás kábítószert is fogyasztottak. Az egyik résztvevő éjjel egy óra után

a Kálvin téren vett drogtól ámokfutásba kezdett: elkezdte szétverni a berendezést.

Miután magában is kárt tett, mentőt hívtak hozzá. Ezután ki akart ugrani az egyik ablakon.

Ebben egy lány megpróbálta megakadályozni, de

kiszabadulva a lány szorításából, átment egy másik szobába, és ott vetette ki magát az ablakon. Az állapota azóta válságos, életveszélyes.

Ebben, a Fő utca és Halász utca sarkán álló épületben buliztak a fiatalok.

A rendőrség által előállított fiatalok esetében a vizeletminta thc és amfetaminszármazékot mutatott ki, ezért ellenük kábítószerbirtoklás miatt eljárás indult.

A hatóságok a történteket követően felkutatták a dílert, akit másnap már azonosítottak is. 

A 25 éves férfit VIII. kerületi lakásában el is fogták és kezdeményezték letartóztatását.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.