Visznek mindent, ami nincs eléggé odahegesztve, tocsog a bűnben az ország

Mozgalmasan teltek rigófüttyös hazánkban az elmúlt napok is: egy férfi betörte a lakása ajtaját, miközben a zsebében volt a kulcs, egy másik fűszerpaprikát, befőttet és láncfűrészt vitt el egy nyaralóból, noha senki se kérte rá, N. Renátó pedig ellopott egy hintaágyat. Íme, az elmúlt napok legmegkapóbb rendőrségi hírei a police.hu beszámolói alapján.

2020. április 30., 07:00

Szerző:

Első hősünk A. T. 33 éves tiszavidi lakos, aki még április elején betört egy helyi lakatlan házba, ahonnan

csillárokat és tányérokat tulajdonított el.

A rendőrök rövid időn belül azonosították és április 26-án lakóhelyén elfogták A. T.-t.

Közben a VI. kerületi rendőrkapitányság meg nagy erőkkel keres egy ismeretlen tettest, aki április 14-én este egy terézvárosi zeneiskola faláról

leszakított és ellopott két biztonsági kamerát.

Róla felvétel is készült, ő az:

Nógrád megye ugyancsak tocsogott a bűnben. A dejtári körzeti megbízottat például arról értesítette egy állampolgár április 26-án, hogy egy ismeretlen személy betört egy családi házba.

A járőrök a helyszínen el is fogtak egy 53 éves helyi lakost.

A férfi a bejelentés előtt a lakatlan ingatlan területére besompolygott, a ház ablakáról leszakította a szúnyoghálót, benyomta az ablakot, majd bemászott a helyiségbe. Az épületben különböző kéziszerszámokat és más használati tárgyakat tett egy nejlonszatyorba, amit kirakott az ablakpárkányra, illetve a tornácra készített egy gázpalackot

azzal a szándékkal, hogy ezt mind eltulajdonítsa.

Íme a kollekció:

Fotó: police.hu

N. Renátó viszont a gyanú szerint 24 óra alatt három bűncselekményt is elkövetett. A 28 éves férfi április 25-én éjszaka a kerítésen át bemászott egy sárisápi családi ház udvarára, és onnan

egy hintaágyat tulajdonított el.

Ugyanezen az estén ugyanő egy sárisápi lakatosműhelybe is megpróbált bejutni, de miután nem tudta felfeszíteni a zárat, továbbállt. Ezután egy közeli garázshoz ment, aminek ajtaját befeszítette, és onnan ellopott egy segédmotoros-kerékpárt. Mindezek után még bement az udvaron található műhelybe, ahol különböző kéziszerszámokat vett magához, majd távozott. A tulajdonosok reggel vették észre a lopásokat, ezután tettek feljelenést a rendőrségen. A dorogi rendőrök másnap elfogták a férfit, otthonában megtalálták az ellopott holmikat, amiket visszaadtak tulajdonosaiknak.

Menet közben kiderült még, hogy N. Renátó mindennek tetejébe tavaly novemberben egy parkoló tehergépkocsiból eltulajdonított

két akkumulátort is.

A rendőrségre április 26-án délután érkezett bejelentés arról, hogy egy debreceni társasház folyosóján dühöng, kiabál egy ember, aki egyébként a házban lakik. A rendőrök a helyszínen azt tapasztalták, hogy egy férfi a saját albérletének ajtaját ököllel úgy szétverte, hogy gyakorlatilag be lehetett lépni a lakásba a megrongált nyílászárón keresztül.

Imre az inkriminált nyílászáró, miszerint ajtó:

A 38 éves helyi lakos kihallgatásán elmondta, hogy összeveszett a párjával, majd lement a boltba, de mire visszaért, be volt zárva az ajtó. Beismerte, hogy ugyan volt nála kulcs, de meg se próbálta azzal kinyitni az ajtót, hanem egyből ököllel nekiesett, és addig ütötte, míg akkora lyuk nem lett rajta, hogy be tudott menni a lakásba.

Szintén néhány napja került rendőrkézre az a férfi is, aki március 28-a és április 1-je között betört egy szekszárdi tanyára, és ellopott egy motoros permetezőt, valamint több liternyi szeszes italt. 

Ez volt az a permetező:

Fotó: Forrás: police.hu

Mint utóbb kiderült, ugyanez a férfi április 2-a és 6-a egy ugyancsak szekszárdi nyaralót szintén feltört, és a házból  

füstölt árut, fűszerpaprikát, befőttet, valamint egy láncfűrészt vitt el.

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.