Kevesebb bűncselekmény történt idén a Szigeten, de még így is 30 embert fogtak el a rendőrök

2019. augusztus 16., 19:10

Szerző:

Több mint félmillió ember szórakozott a 27. Sziget Fesztiválon, ahol az idén majdnem 20 százalékkal kevesebb bűncselekményt regisztráltak, mint 2018-ban – jelentette be a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A rendezvény rendőri biztosításának fő feladata 2019-ben is a közrend és a közbiztonság fenntartása volt. A biztosításban a BRFK rendészeti, közlekedésrendészeti és bűnügyi állománya mellett polgárőrök, egy brit, valamint egy francia járőrpáros, és készenléti rendőrök is részt vettek.

Fotó: police.hu

A legjellemzőbb bűncselekmény ebben az évben is a lopás volt. Tavaly 20 bejelentés érkezett, idén eddig 12 fesztiválozó jelezte, hogy lopás miatt kár érte. A Sziget fesztivál ideje alatt a rendőrök összesen 30 embert fogtak el kábítószer-terjesztés, kábítószer birtoklása, garázdaság, önbíráskodás és lopás miatt.

A rendőrség egyik legnagyobb fogása idén az a két holland férfi lehetett, aki tizenhét kilónyi, mintegy százmillió forint értékű kábítószerrel érkezett a fesztiválra. A két díler még árlistát is készített a drogokhoz.