Bukta: 800 ezerrről 70 ezer forintra faragták az Országos Roma Önkormányzat elnökének fizetését

2018. június 6., 18:02

Szerző:

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) erősen megynirbálta elnöke, Balogh János fizetését a cigány szervezet múlt heti közgyűlésén.

A 24.hu értesülése szerint az elnök több mint bruttó 800 ezer forintos (azaz a nettó félmillió forintot meghaladó) fizetését

körülbelül 70 ezer forintra csökkentették.

Az alelnökök 300 ezer forintot kerestek eddig, ezután viszont meg kell elégedniük

körülbelül 50 ezer forinttal havonta.

A lapnak több roma képviselő is nyilatkozott, szerintük elfogyott a levegő az elnök körül, akit korábban Farkas Flórián leváltott romaügyi miniszterelnöki biztos emberei közé soroltak.

A fókuszban: Balogh János
Fotó: Youtube

A közgyűlés napirendjén lett volna az elnök tisztségéből történő felmentése is, ez azért nem következett be, mert az esemény több mint hat órán keresztül tartott, a képviselők egy része pedig nem ülte végig a maratoni találkozót, így akkorra már nem volt határozatképes a testület.

Az utolsó napirendi pontok közt szerepelt az is, hogy az elnököt esetleg megfosztják hivatali Audijától is, valamint szerződést bontanak vejével, aki Balogh János sofőrje. Végül ezek sem történtek meg – írja a lap.

Baloghnak várhatóan fiktív számlázás miatt is hamarosan felelnie kell a hatóságok előtt. Balogh János arra kért a szabolcsi Ibrányban egy rendezvény-technikust, hogy állítson ki neki 3,5 milliós számlát két fiktív kampányrendezvényről, cserébe pedig hatszázezer forintot ígért. A technikus nemet mondott. 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.