Megszólalt Orosz Bernadett támadója: K. István nem emlékszik a történtekre

2020. február 20., 06:01

Szerző:

Először szólalt meg a nyilvánosság előtt a Bujákon összevert nő egykori támadója. A Borsnak adott exkluzív interjúban a volt alezredes – aki az ügyvédje társaságában fogadta a lap munkatársát – azt mondta: a mai napig nem tisztázott számára, hogy mi is történt valójában. Mint kiderült, a nőt azután verték meg, hogy bejelentették az eljegyzésüket.

„Nem ittam sokat, ezt a véralkohol-vizsgálat is alátámasztja, így nem is értem, miért nem emlékszem semmire. Egy filmszakadás után már csak az van meg, hogy a rendőrök támogatnak és kérdezik, mi történt” – fogalmazott. 

Mint kiderül, az eset egy bujáki osztálytalálkozón történt. K. István „már-már eszelősen” szerelmes volt Orosz Bernadettbe, két hónappal azután, hogy a társkeresőn megismerkedtek, megkérte a kezét, ami a nőnek „nem volt ellenére”. Az osztálytalálkozón bejelentették eljegyzésüket is.

Fotó: TV2/Mokka

Ismeretes, Orosz Bernadett novemberben Facebookon-oldalán számolt be arról, hogy volt barátja, egy nyugalmazott honvéd alezredes brutálisan összeverte. Az esetről elsőként a 168 Óra számolt be. Életét az mentette meg, hogy rájuk törték az ajtót, azonnal meg is kellett őt műteni.

Ugyanakkor K. István azt mondja, képtelenség, hogy a nő életére akart volna törni, nem fojtogatta. Bernadett fotóit akkor látta, amikor két nappal később, november 11-én átküldték neki. Akkor

„Összeszorult a szívem, és elsírtam magam, amikor megláttam. Nem akartam elhinni, hogy ezt én okoztam. Ha így van, azt nagyon sajnálom, és természetesen vállalom érte a felelősséget. Azt azonban már akkor elképzelhetetlennek tartottam, hogy Bernadett életére törtem és fojtogattam volna, hiszen mindennél jobban szerettem” – mondta a lapnak.

K. István azt is elárulta, hogy az orvosi szakvélemény szerint a nő sérülései nem minősültek olyan súlyosnak, mint amilyennek a nyilvánosságra hozott képeken tűntek. 

Az egykori alezredes szerint Orosz Bernadettnek nem kell rettegnie tőle, biztosan nem megy a közelébe, de szerinte 

„nem helyes az, amit Bernadett a sajtóban csinált”.

Felmerült – ahogyan azt a 168 Óra is megírta –, miért perelte be 5 millió forintra a nőt. K. István sérelmezte, hogy a nő a bántalmazás után nyilvánosságra hozta a nevét, foglalkozását, lakóhelyét. Erről az egykori katona azt mondta, ez a személyiségi jogi per „szimbolikus jelentőségű, mivel Bernadett pontosan ezt az összeget követelte tőlem, én pedig szerettem volna jelezni, hogy ennek az ügynek a lezárásának nem a sajtón keresztül üzengetés és az emberek hergelése a megoldása”.

Az eset óta sokan elfordultak tőle, fenyegetik, gimnazista fiának az atrocitások miatt kellett kollégiumba mennie.

 

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.