Budapestre nem beszökött az ősz, hanem berúgta a kaput és vitte a fákat

2018. szeptember 22., 12:11

Szerző:

Több fővárosi kerületben akadályozzák a forgalmat, vezetékeket szakítottak le, épületeket rongáltak meg a viharos szél miatt kidőlt fák és leszakadt ágak - mondta Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szombaton az MTI-nek.

A szóvivő elmondta: a II. kerületben a Labanc úton egy húszméteres fa társasházra dőlt, az épület teteje megrongálódott. A tűzoltók daru segítségével kezdték meg a fa eltávolítását. Szintén a II. kerületben, a Budenz úton egy hat méter hosszú faág lehasadt és egy parkoló autóra esett. 

A XIII. kerületben, a Népfürdő utcában egy fa gyökerestől kidőlt és megdöntött egy másik fát; a forgalmat veszélyeztető fákat létraszer segítségével távolították el. 

A X. kerületi Újhegyi úton épületre dőlt egy fa, a tűzoltók dolgoznak az eltávolításán - közölte a szóvivő

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.