Budapestre csábítja az ENSZ-t az Orbán-kormány, amely amúgy úgy bírálja az ENSZ-t, mintha nem lenne holnap

2019. február 11., 20:14

Szerző:

63 város közül Montrealt, Nairobit, Sencsent és Budapestet választotta ki az ENSZ, hogy 100 fős stábbal irodát létesítsen 2020-ban. A világszervezet febuár 11-én dönt a végső eredményről – fedezte fel a hvg.hu a kanadai Globe and Mail cikkét.

Az Orbán-kormány tavaly márciusban a Facebook-oldalán jelentette be, hogy úgynevezett „tájékoztató kampányt” indít az ENSZ migrációs csomagjáról, a világszervezet ugyanis állítólag azt akarja, hogy „bontsuk le a bevándorlás útjában álló kerítést, folyamatosan fogadjunk be migránsokat, fizessük a migránsok letelepedését és munkavállalását”.  Az Orbán-kormány még plakátkampányt is indított a világszervezet ellen, ezért úgy tűnt, hogy a kanadai hír csak valami nagy-nagy félreértés lehet:

Kormánypropaganda az ENSZ ellen

De kiderült, hogy nincs semmiféle félreértés. A Külgazdasági és Külügyminisztérium a hvg.hu-nak adott válaszában ugyanis tudatta, hogy Magyarország tényleg beadta pályázatát hogy az ENSZ globális szolgáltató központjának következő helyszínéül Magyarországot válassza. A KKM büszkén emelte ki, hogy a pályázó országok közül Európából egyedüliként Budapestet választották ki António Guterres ENSZ-főtitkár jóváhagyásával. Az ENSZ szolgáltató központ Budapestre jövetele

összhangban áll az Orbán-kormány célkitűzésével, hogy minél több magas hozzáadott értékkel és fejlett technológiával rendelkező munkahelyet hozzon létre Magyarországon.

 

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.