Budapesten meggyilkoltak egy fiatal nőt, egy héten belül a másodikat ugyanabban az utcában

2018. január 13. 08:30 - szerző: 168 Óra/MTI

Megöltek egy 19 éves nőt Budapesten a XVII. kerületben péntek este – jelentette be a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján. A rákoskeresztúri gyilkosság feltételezett elkövetőjét néhány órával később, még péntek éjjel elfogták.

Fotó: police.hu

A gyilkosság az Újlak utcai lakóházban történt. Feltételezett elkövetője egy késsel ölte meg az áldozatát. A 24.hu közlése szerint a rendőrség hatalmas erőkkel, hat járőrkocsival vonult ki a helyszínre. A bejelentés 19:40-kor futott be, a gyanúsítottat a nyomozók a férfit a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival közösen 22:30-kor fogták el.

Öt napja, 2018. január 7-én az Újlak utcában történt egy gyilkosság, amelynek az áldozata szintén egy fiatal nő volt. Egy 21 éves férfi fejbe lőtte a volt barátnőjét, annak az új párját, majd magával is végzett. A 26 éves Norbert és Vivien már régen szakított, de a férfi ebbe nem tudott belenyugodni, ahogyan abba sem, hogy a nő új kapcsolatot kezdett. A férfi megfigyelte, amikor éjszaka a pár hazaérkezett rákoskeresztúri otthonába. Utánuk ment a házba, betört a lakásba, és rájuk rontott. Vivien édesanyja elmondta a lapnak, hogy a férfi évek óta zaklatta a lányát. Később mindig bocsánatot kért és megígérte, hogy többet nem fordul elő. Vivien ezért nem kérte a rendőrség segítségét.