Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Budapesten él a legtöbb koronavírus-fertőzött

2020. április 1. 06:13 - szerző: 168 Óra

Megjelent a koronavirus.gov.hu oldalon az a térkép, amely megyei bontásban mutatja, hol és hány igazolt koronavírus-fertőzött van Magyarországon.

 

A térkép alapján a legtöbb fertőzött Budapesten (215) és környékén, Pest megyében (89) van. A 492 emberből 304 ember itt él. Vidéken a legtöbb fertőzöttet a szintén sötétebb színnel jelölt Győr-Moson-Sopron (25 ember) és Szabolcs-Szatmár-Bereg (24) megyében találták, míg a legkevesebben Heves (2) és Békés (3) megyében fertőzödtek meg koronavírussal.

A térkép megjelenése előtt az operatív törzs felhívta a figyelmet, hogy a tényleges koronavírus-fertőzöttek száma akár a többszöröse is lehet a beazonosított koronavírus-fertőzötteknek, hiszen már a járvány csoportos szakaszában járunk, éppen ezért nagyon fontos az ajánlások és a kijárási korlátozásbetartása.

Korábban közzétették a koronavírus áldozatainak (keddig 16 ember halt meg) korát és alapbetegségeit is, a módszer azonban a TASZ szerint jogsértő volt.